top of page

DESPRE

Artă, Arhitectură, Design

Euran, European Art Networks este o companie suedeză cu sediul în Stockholm. Domnul Alexandros / Alexandre Mimoglou, arhitect grec / francez, urbanist, artist și designer, deține și administrează compania. Artist vizual și consultant în artă și design,doamna Maria Papafilidin Grecia, ocupă funcția de vicepreședinte al companiei. Domnule Vittorio de Jorio, architect care a colaborat cu echipa de câțiva ani, li sa alăturat în mai 2022.Domnul Martino Motti, artist, fotograf de iahturi și jurnalist din Italia, servește ca consultant pe proiecte legate de domeniile sale profesionale. O parte a echipei sunt și artiștii vizuali domnule Lino Di Vincidin Italia şiDomnul Thomas Holmdin Suedia.

Alți experți și creatori se vor alătura în curând.

(Actualizare 10 decembrie 2022)

Mai jos veți găsi prezentări video ale activităților companiei.

.................................................. ...................................

Obiective EURAN 2021-2022 

Dorim să creăm proiecte inspirate din obiective similare cu cele exprimate de Comisia Europeană prin apeluri de propuneri în programele UE „Europa Creativă” și „Orizont”; unele dintre aceste obiective sunt următoarele:

„Implementați rețeaua noastră, în special cu alte proiecte, acțiuni și inițiative similare.
Exploatarea potențialului de creștere economică în continuare și de ocupare a forței de muncă în industriile culturale și creative.
Faceți propuneri pentru consolidarea în continuare a competitivității și atragerea de beneficii din potențialul de inovare al sectorului industriilor culturale și creative pe piețele internaționale.
Sprijină creatorii și alți profesioniști din domeniul culturii și construiește răspunsuri adecvate la nevoile și provocările pentru a sprijini internaționalizarea carierei lor, care ar putea include noi modele de creație, prezentare și expoziție, strategie de export și distribuție, precum și mobilitate și schimb.
Arătați rolul care poate fi jucat de industriile culturale și creative ca factori de inovare în alte sectoare economice, cum ar fi industria și serviciile.
Analizați și lucrați la crearea de efecte directe și indirecte asupra economiei de către industriile culturale și creative, efecte de propagare economică asupra altor sectoare.
Construiți capacitatea în sectoarele culturale și creative de a fi activ la nivel internațional.
Coproducția este, de asemenea, un instrument de stimulare a creativității, de împărțire a resurselor și de facilitare a distribuției transnaționale a conținutului și a circulației creatorilor.
Ajutați creatorii să ajungă la un public nou și divers și să-și dezvolte cariera, oferind mai multă vizibilitate talentului și muncii lor în afara granițelor lor.
Promovați, sărbătoriți și stimulați diversitatea repertoriului internațional prin dezvoltarea unei programari comune a creatorilor non-naționali și asigurarea prezenței acestora la evenimente majore, festivaluri, târguri și piețe.
Creșteți accesul cultural și participarea la cultură, precum și implicarea și dezvoltarea publicului, atât fizic, cât și digital.
Promovați și încurajați schimbarea digitală pentru a se adapta la schimbările substanțiale în modul în care sunt create, gestionate, diseminate, accesate, consumate și monetizate bunurile culturale, schimbând propunerile de valoare care predominau în era analogică.
Luați în considerare noul context, cum ar fi preocupările legate de sănătate sau mediu, și integrați modalități inovatoare (digitale) de producere și diseminare a conținutului.
Promovarea unui mediu echitabil, incluziv și divers pentru creatori, urmărind în special modalități eficiente de a aborda decalajul de gen și de a lupta împotriva discriminării. Din această perspectivă, promovarea egalității de șanse, a condițiilor de muncă mai bune și a unei remunerații echitabile va fi o trăsătură strategică a proiectelor propuse”.

Proiectele pe care le întreprindem pot fi finanțate prin operațiuni de sponsorizare, granturi, vânzări de bunuri și servicii de consultanță.

EURAN, European Art Networks AB. 2 octombrie 2021

.................................................. ...................................

Buletine informative EURAN LinkedIn

bottom of page